Curatare covoare

Curatare covoare

COVOARELE TALE VOR BENEFICIA DE CEL MAI BUN TRATAMENT DE CURATARE

1 – Înainte de spălarea profesională a covoarelor dumneavoastră, procesul începe cu o analiză detaliată. La Spălătoria CAT, specialiștii noștri verifică tipul și starea covorului pentru a determina programul de spălare, metoda de curățare și detergentul sau soluțiile speciale necesare. Se iau în considerare mai mulți factori precum tipul de covor, tesătură, lungimea firului, materialul, starea fizică și indicațiile producătorului cu privire la temperatura sau detergentul potrivit. De asemenea, se examinează orice probleme ale covorului cum ar fi petele, substanțele cu care a fost pătat, profunzimea acestora, prezența părului de animale sau mirosuri străine. În funcție de toți acești parametri, specialiștii noștri vor spăla, stoarce și usca covoarele folosind programul adecvat.

2 – Pentru a elimina praful, nisipul, corpurile străine și murdăria, covorul dumneavoastră este introdus într-un desprăfuitor profesional. Această operațiune asigură atât desprăfuirea prin vibrații cât și aspirarea prafului. Astfel, cea mai mare parte a prafului este eliminată pentru a ușura procesul de spălare a covoarelor. În plus, paletele și rolele desprăfuitorului elimină praful și corpurile străine fără a dăuna tesăturii. Praful este aspirat și colectat în saci speciali, astfel încât să nu fie eliberat în atmosferă. Viteza echipamentului de desprăfuire este reglată de către specialistul nostru în funcție de cantitatea de praf și tipul covorului sau al tesăturii.

3 – Mașinile automate de spălat (trenurile de spălare) efectuează procesul de spălare propriu-zis al covoarelor. Un program de spălare automată a covorului constă în mai multe etape specifice. În etapa de pre-spălare se aplică un detergent special, ecologic. Cantitatea de detergent este calculată automat în funcție de grosimea covorului, gradul de murdărie și tipul tesăturii. În etapa de spălare a covorului, perii rotativi exercită o presiune constantă în funcție de tipul covorului. În etapa de clătire, covorul este bine clătit cu jet de apă și ulterior periat. Apoi, covorul este rulat automat înainte de a fi introdus în centrifugă.

4 – Pentru a elimina complet detergentul, clătirea covoarelor se face în două etape, una în trenul de spălare și cealaltă în centrifugă. Clătirea este realizată în profunzime.

5 – Covoarele sunt stoarse prin centrifugare folosind o centrifugă profesională, care asigură o stoarcere foarte eficientă și reduce timpul de uscare. Peste 95% din apa este eliminată în această etapă. Centrifuga pentru stoarcerea covoarelor poate roti cu peste 1400 rpm, reducând astfel timpul necesar pentru uscare chiar și la câteva ore. De asemenea, stoarcerea covorului prin centrifugare fixează culorile acestuia și protejează tesătura.

6 – Procesul de uscare a covoarelor are loc într-un spațiu special amenajat la sediul CAT Spălătorie de Covoare Profesională. Camera este controlată cu ajutorul unui dezumidificator profesional pentru covoare care încălzește aerul până la maximum 50°C, eliminând umiditatea și ventilează încăperea. Aceste condiții permit ca covorul să se usuce rapid și complet, în doar câteva ore, fără a fi necesară expunerea sa la soare, ceea ce poate deteriora culorile și tesătura. În plus, procesul de uscare se poate face indiferent de anotimp sau condițiile meteo.

Tarif : de la 12 lei / mp.

Verified by MonsterInsights